Cursus psychopathologie

Algemeen

Ben je geïnteresseerd in kinder- en jeugdpsychiatrie en wil je meer weten over autisme, ADHD, angst of depressie? Zoek je hiervoor een leuke cursus in het zuiden van Limburg? Kom dan naar Boom opleidingen!

De cursus psychopathologie bestaat uit 2 leer-bijeenkomsten van 6 uur. De cursus gaat in op zowel internaliserende als externaliserende gedragsproblematiek. Aan bod komt de theorie van verschillende angststoornissen, depressie, ADHD en autisme. Hiernaast komen er verschillende begeleidingsvormen aan bod en wordt er geoefend met communicatievaardigheden. Deze tweedaagse cursus is onderdeel van de opleiding kinder- en jongerencoach, maar kan ook los worden gevolgd. Deze cursus is ook uitermate geschikt voor docenten en intern begeleiders.

Plaats en data

Vooropleiding

Er zijn geen vooropleidingseisen. Deze cursus is geschikt voor mensen die in hun werk veel te maken hebben met kinderen en gerichte kennis op het vlak van psychopathologie willen opdoen.